عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي به جزئيات ديدار با سيد حسن خميني اشاره کرد و گفت: سيدحسن خميني با جميع شرايطي که داراست ميتواند در سطوح بالاي تصميمگيري جريان اصلاحات نقشآفريني کند.
حجت نظري در گفتوگو با ايلنا در تشريح جزئيات ديدار دبيرکل و جمعي از اعضاي شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي با سيدحسن خميني، اظهار کرد: تعدادي از اعضاي حزب اعتماد ملي روز چهارشنبه هفته گذشته (۲۵ فروردين ماه) پس از خبري شدن موضوع انصراف ايشان از شرکت انتخابات در رياست جمهوري خدمتشان رسيديم تا هم در مورد شرايط کشور و هم در مورد دليل انصراف گفتوگو کنيم و اين پيام را به ايشان برسانيم که با وجود اينکه از ادامه اين راه منصرف شدند اما حزب اعتماد ملي در اين تصميم با ايشان همراه است و اگر تصميم به حضور در صحنه انتخابات هم ميگرفتند اين همراهي وجود داشت.
اين عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي افزود: اطمينان داريم آقاي خميني به واسطه گفتوگوهايي که اين مدت پيرامون شخصيت ايشان صورت گرفته و همچنين نوع مواجهه با سياست، حتماً در سپهر سياسي ايران جايگاه ويژهاي دارند و از اين پس نيز اين جايگاهي ويژهتر خواهند داشت. خميني جوان با توجه به انرژي و انگيزه جواني، بهروز بودن و ذکاوتي که دارند اين امکان را دارند که در قامت يک سياستمدار حرفهاي در کشور نقشآفريني کنند.
وي بيان کرد: من معتقدم با توجه به مجموعه شرايطي که ايران با آن مواجه است؛ چه بر اساس اراده رهبر انقلاب مبني بر جوانتر شدن مديران در کشور، همچنين رخدادهايي که در درون جبهه اصلاحات رقم خورده و ارادهاي که مبني بر جوان شدن کنشگران سياسي وجود دارد، ما نيز بايد در درون جريان اصلاحات دست به جوانگرايي بزنيم.
اين فعال سياسي اصلاح طلب اضافه کرد: اين امکان وجود دارد که سيد حسن خميني با جميع شرايطي که داراست، بتواند در سطوح بالاي تصميمگيري جريان اصلاحات نقشآفريني کند.
وي گفت: ما مجموعاً در اين ديدار در مورد شرايط جامعه صحبت کرديم و هر يک از حضار نکاتي را در خصوص مشکلات کنوني جامعه مطرح کردند که البته آقاي خميني از شرايط جامعه به خوبي آگاه بودند. طبيعتاً اگر بتوان شرايطي را مهيا کرد که هم جامعه بيشتر از افکار ايشان آگاه شود و هم خود ايشان امکان بروز بيشتر عقايد خود را داشته باشد، حتما اثر و خير بيشتري براي جامعه خواهد داشت.
نظري در خصوص فضاي کشور در آستانه انتخابات رياست جمهوري، اظهار کرد: در دورههاي پيشين، حدوداً ۵ ماه مانده به انتخابات آرايشهاي انتخاباتي را ميدانستيم اما در اين دوره ما همچنان نميدانيم که در جريان اصلاحات چه کساني کانديدا خواهند شد. البته دلايل اينکه در جريان اصلاحات کانديداها معرفي نشدند با جريان اصولگرا کاملاً متفاوت است. هر کانديدايي به جريان اصولگرا منتسب باشد به راحتي ميتواند از موانع موجود و گلوگاههاي خاص نظارتي عبور کند، اما در اردوگاه اصلاحات اوضاع متفاوت است. بنابراين علت عدم معرفي و تعيين کانديداهاي آنها با جريان اصلاحطلبي يکي نيست؛ در جريان اصولگرا دعوا بر سر خواستههاي حزبي يا گروهي است و بسياري در حال تلاش هستند که منافع جرياني، گروهي يا شخصي خود را دنبال کنند اما در اردوگاه اصلاحطلبي، موضوع متفاوت است و اولين پرسشي که مطرح ميشود، اين است که چه شخصي ميتواند از سد مستحکم نظارت استصوابي عبور کند.
وي ادامه داد: اگر نحوه بررسي صلاحيتها توسط شوراي نگهبان به صورتي ديگر بود، جريان اصلاحات تاکنون کانديداهاي اصلي خود را معرفي کرده بود. از سوي ديگر متاسفانه فضاي جامعه نيز به واسطه اتفاقات مختلف، هنوز آماده پذيرش فضاي انتخابات نيست. يکي از دلايل سردي فضاي انتخابات عملکرد نادرست و ناکافي مديران و کارگزاران مختلف در دولت و ساير قوا بوده و گاهي متاسفانه در سطوح مختلف شاهد بوديم که برخي از مديران نه تنها عملکرد درستي نداشتند، بلکه درگير فسادهايي بودند که همه اين موضوعات جامعه را براي حضور پاي صندوقهاي رأي سرد و نااميد ميکند.
اين عضو شوراي شهر تهران بيان کرد: البته جرياني افراطي در درون کشور همگام و همکلام با براندازان گام برميدارد تا انتخابات آتي، انتخاباتي غيررقابتي و کمفروغ باشد تا بتواند مطلوب خود را از دل انتخابات ۱۴۰۰ خارج کند. متاسفانه اين نگاه ميتواند ضررهاي زيادي را براي کشور به دنبال داشته باشد که اميدوارم عقلاي قوم و بزرگاني که ميتوانند در اين حوزه ورود کنند، به گونهاي تصميمگيري کنند که اين نگاههاي افراطي گسترش پيدا نکند و به هر نحوي که ممکن است، همه مردم را بيشتر ترغيب کنيم تا پاي صندوقهاي رأي حضور پيدا کرده و از اين امکان مدني که صرفا از طريق صندوق رأي دنبال ميشود، سرنوشت خود را تعيين کنند.